7 Petua Hilangkan Eye Bag dan Lingkaran Bawah Mata Gelap

“Alamak!. Makin hari makin nampak pula eyebag bawah mata ni. Nak jumpa orang pun segan.”

Adakah anda pernah alami situasi di atas?. Buruk sangat ek eye bag ni?. Eye bag atau mata panda sebenarnya secara automatic membuatkan seseorang itu kelihatan lebih tua dari usia. Bawah mata kelihatan sembap dan gelap serta Nampak bengkak. Bagaimana nak hilangkan?.

Continue Reading

12 Punca Wajah Selalu Ada Jerawat Tanpa Anda Sedari

Wajah selalu ada jerawat?. Hilang yang lama, datang yang baru. Tinggal parut hitam pula tu. Dah la susah nak hilangkan!. Arghhh.

Adakah anda salah seorang daripadanya?. Untuk mengatasi masalah ini, anda sebenarnya perlu tahu apakah punca wajah selalu ada jerawat tak henti-henti. Antara sebab terjadinya jerawat ialah pengeluaran minyak yang berlebihan, pembiakan bakteria pada kulit, genetic dan sebagainya. Jom ketahui 13 punca wajah selalu ada jerawat yang kita tak sedar.

Continue Reading

7 Punca Terjadinya Whitehead dan Blackhead

Jika jerawat, ia biasanya berwarna kemerah-merahan dan bernanah, lain pula dengan whitehead dan blackhead. Ia bintik putih dan hitam yang terdapat pada wajah biasanya pada dahi, hidung, pipi, dan juga dagu.

Whitehead dan blackhead terjadi apabila kulit mengeluarkan banyak minyak dan dan sel-sel kulit mati menyebabkan pori-pori terbuka dan tersumbat. Bila tersumbat, lama-kelamaan ia akan menjadi whitehead dan blackhead. Jom ketahui 7 punca terjadinya whitehead dan blackhead pada wajah.

 

Continue Reading