Cara Rawatan Slipped Disc Tanpa Pembedahan, Jimat Wang Belasan Ribu!

Jumlah kos rawatan untuk masalah slip disc dianggarkan mencecah belasan ribu hingga puluhan ribu ringgit. Tetapi ramai yang tidak tahu, fakta sebenar tentang rawatan bahawa majoriti (80-90) % boleh sembuh tanpa rawatan pembedahan. Kebanyakan pesakit slip disc sembuh tanpa melakukan rawatan pembedahan. Bagi mereka yang mengalami cakera tergelincir dan menjadi punca sakit tulang belakang, artikel ini sangat membantu anda untuk mengetahui kaedah rawatan yang sesuai.

Continue Reading

Cara Mudah Hilangkan Jerawat Secara Tradisional

Jerawat! Ia tidak menyakitkan, tetapi menyakitkan hati. Wajah yang dipenuhi jerawat dan parut nampak tidak berseri, kusam, selekeh dan sebagainya. Ia juga boleh menyebabkan seseorang itu “low self-confident” terhadap diri sendiri. Ada yang mengambil jalan singkat dengan mengambil produk yang mempunyai bahan kimia berbahaya untuk hilangkan jerawat dengan cepat!. Asalkan, wajah kembali licin dan kulit cantik berseri.

Nanti dulu, sebelum anda mengambil keputusan untuk mencuba produk yang mengandungi bahan kimia bahaya, apa kata anda mencuba petua tradisional yang berasaskan bahan semulajadi. Jerawat hilang, dan ianya tentu tidak merbahaya.

Continue Reading

Rahsia Miliki Kulit Cantik Bagi Wanita yang Malas Make Up

Impian memiliki kulit yang cantik adalah idaman bagi semua wanita. Cemburunya bila kita terpandang wanita yang berkulit cantik tanpa sebarang make up atau make up tipis sahaja. Orang kata “natural beauty”. Mesti ramai nak tahu, apakah tips miliki kulit cantik bagi wanita yang malas make up. Sampai bila kita nak bermakup tebal menyembunyikan kekurangan wajah kita. Bukan sahaja kulit sukar bernafas, wajah juga kadangkala nampak lebih tua jika memakai make up yang tebal dan tidak sesuai.

Continue Reading

Punca, Gejala dan Cara Buang Angin dalam Badan Paling Berkesan!

Badan rasa berangin, mula rasa loya, sebu, pening serta nak muntah. Ia juga boleh menyebabkan perut kembung akibat daripada angin yang tersekat dalam usus dan tidak berupaya untuk keluar. Ia bukanlah masalah asing yang ramai orang alami, faktor atau berpunca daripada pemakanan, sistem penghadaman dan gaya hidup seseorang.

Sesetengah orang mungkin senang untuk mengeluarkan angin dalam badan dengan sendawa, kentut dan sebagainya. Tetapi ada juga yang mempunyai masalah sukar kentut dan sendawa.
Continue Reading

Siapa Saya

Hai, nama saya Harisatun Nida bt Abd Rashid, merupakan Pengedar Sah Shaklee yang bernombor ID: 987151. Saya merupakan seorang graduan dan ibu yang bekerja dari rumah, ibu kepada 2 puteri yang comel iaitu Hasha Insyierah dan Maryam Danisya serta isteri kepada Mohd Firdaus Zainol. Saya kini menetap di Impian Putra, Kajang Selangor.

Bersama Mentor saya. Master Adilah Manaf

Pertama sekali, saya ingin kongsikan bagaimana saya jatuh cinta dengan vitamin Shaklee. Saya mengalami alergi yang sangat teruk dan gastrik bermula semasa saya tinggal di asrama ( tahun 1999) sehinggalah sebelum mengenali vitamin Shaklee, iaitu pada tahun 2012. Bayangkan selama berbelas tahun saya terpaksa berhadapan dengan masalah tersebut. Berbagai rawatan telah saya cuba, dari rawatan moden hingga perubatan islam, tetapi ia tidak juga baik. Sehinggakan, ustaz perubatan Islam menyatakan ada “nenek tua” berdamping dengan saya. Sebab itulah saya alergi teruk. Rasa takut dan trauma. Ia memberikan banyak tekanan kepada saya untuk menjalani kehidupan yang normal seperti orang lain.

Faktor pemakanan merupakan punca utama saya mengalami alergi dan gastrik. Umum tahu, jika berada di asrama, nak tak nak terpaksa makan makanan yang disediakan oleh pihak asrama. Ditambah pula apabila menyambung pelajaran yang jauh dari kampung halaman, makan tidak menentu dan sebagainya keadaan alergi saya bertambah buruk. Pada masa yang sama, saya mengalami gastrik dan angin dalam badan yang kronik. Jika terlepas sarapan pagi sebelum ke kelas atau dewan exam, membuatkan saya tak senang duduk. Mana nak fokus pelajaran dan menahan sakit lagi. Kesannya saya menjadi mudah stress dan down. Yang paling sedih, saya terpaksa melupakan makanan kegemaran saya seperti budu, seafood. Jika saya makan juga, biji-biji besar akan timbul dan rasa gatal sangat. Ada juga sampai satu tahap, saya tak boleh langsung menjamah sebarang lauk pauk dan makan nasi dengan sup kentang sahaja. Saya buntu, nak makan apa lagi ni?. Hingga tubuh kurus kering.

Sehinggalah, suatu hari saya ternampak satu iklan vitamin Shaklee di FB iaitu SET ALERGI/RESDUNG. Kenapa saya tak cuba kan?. Saya pm seller tersebut dan beli SET ALERGI/RESDUNG. Saya makan dengan konsisten. Bukan sekejap, vitamin C sahaja saya amalkan lebih kurang setengah tahun, baru ada perubahan!. Mungkin toksin dalam badan saya dah tahap kronik. Sebab itulah ia lambat bertindak balas.

Dan, yang paling menggembirakan saya, selepas konsisten dengan vitamin-vitamin tersebut iaitu Vitamin C, B kompleks dan Alfafa, saya dapati alergi saya makin berkurangan. Jika dulu nak makan ayam, telur pun takut-takut, kini saya selamba sahaja nikmati seafood dan budu kegemaran saya!.

Semasa saya disahkan mengandung anak kedua, saya ada mengambil ESP sebagai makanan tambahan memandangkan badan mudah rasa letih. Tetapi, saya dapati, ia membuatkan saya kenyang lebih lama dan pedih ulu hati saya tiada lagi. Angin dalam badan pun mudah keluar. Badan rasa ringan dan tahap selera saya senang dikawal. Pengalaman naik berat badan sebanyak 22kg semasa mengandung anak pertama membuatkan saya berjaga-jaga supaya saya tidak mengalaminya lagi untuk kali kedua. Dan, berat badan saya hanya naik 12 kg semasa mengandung anak kedua. Selain menghilangkan masalah gastrik saya, ESP juga banyak membantu mengawal berat badan dan memberikan tenaga semasa hamil. Dan sehingga sekarang saya setia dengan shaklee. Semakin hari semakin sayang dan saya bersyukur kerana Allah gerakkan hati untuk mencuba Shaklee. Dan, saya juga beranggapan, segala hantu dan “nenek tua” yang berdmping dengan saya juga pasti telah diusir oleh Shaklee dengan jayanya!.

BAGAIMANA SAYA TERJEBAK DENGAN BISNESS SHAKLEE?

Sebagai seorang surirumah, saya juga ada terfikir untuk mempunyai pendapatan sendiri pada masa yang sama saya boleh menjaga kedua puteri saya. Ia juga dapat dijalankan di rumah sahaja dan tidak perlu keluar untuk berjumpa pelanggan, pos barang kerana shaklee menjalankan bisness secara dropship. Asalkan anda ada internet, anda boleh mulakan. . Setelah berbincang dengan suami, saya pun memulakan misi untuk mencari upline sebagai mentor saya. Alhamdulillah, Allah hantarkan kepada saya seorang Mentor yang sangat berwibawa, yang sangat dedikasi iaitu dari Celikvitamin.com. Beliau bagi saya bukan sahaja mentor, tetapi pakar blog!. Beliau menjana pendapatan ratusan ribu ringgit dengan menggunakan medium blog dan sekarang masih aktif melatih anak-anak didik mereka supaya mengecapi kejayaan yang sama!. Bukan itu sahaja, mereka juga hangat menikmati berbagai insentif yang disediakan oleh shaklee kerana telah mencapai target yang ditetapkan. Bayangkan pendapatan 6 angka setahun dalam tangan, setiap tahun diterbangkan ke luar negara menikmati percutian mewah Shaklee hanya dengan bekerja dari rumah? Anak tidak perlu dihantar kepada pengasuh, menikmati “time dan money freedom”!.

Apa yang menarik dalam Shaklee walaupun ia adalah MLM, ia bukanlah bisness goyang kaki. Sistem Shaklee sangat adil dan tidak mengamalkan penindasan orang bawahan. Siapa buat, dia yang dapat.

KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE SEBAGAI BISNESS SAYA?

Saya, diantara beribu-ribu pengguna shaklee yang sanga berpuas hati dengan produk shaklee. Kenapa tidak saya menyebarkan kebaikan shaklee dengan orang yang sangat memerlukan di luar sana?.Saya pernah mengalami masalah kesihatan yang agak teruk, jadi saya faham bagaimana perasaan bila mengalaminya. Mudah-mudahan, saya dapat bantu ramai lagi orang keluar dari masalah kesihatan. Bukan itu sahaja, Shaklee juga satu bisness yang menguntungkan dan kalis musim dan masa. Tidak kira musim panas, hujan, raya, saya percaya permintaan untuk vitamin sentiasa ada. Jadi, tak perlu takut kerana ia mempunyai pasaran yang besar dan luas.

JANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE

Setelah menyertai Shaklee untuk menjana pendapatan, anda boleh pilih samaada untuk menjalankan bisness secara part time atau full time. Bisness shaklee yang saya jalankan ialah 100% online. Jadi, anda tidak perlu mengetuk pintu dari rumah ke rumah jiran anda untuk mempromosikan produk. Dan ramai juga antara SID, yang menjalankan secara part time, dan masih bekerja rata-rata berjaya mencapai income 5 angka, 4 angka dan 3 angka saya boleh katakan ramai sangat!.Kenapa tidak anda?

MODAL

Dari segi modal, anda hanya perlukan RM75.00 sahaja untuk mulakan bisness shaklee!. Anda akan diberikan ekses ke laman web Shaklee. Di sana anda boleh membuat pesanan produk dan urusan pengeposan produk yang dipesan akan dibuat oleh pihak shaklee terus kepada pelanggan anda. Lebih kurang sistem dropship. Anda sebagai orang tengah. Dalam laman web tersebut juga anda boleh memeriksa bonus, dan segala maklumat berkaitan shaklee boleh di dapati di sana. Mudah bukan?

PULANGAN

Dalam Shaklee, anda akan mendapat 2 keuntungan apabila berjaya menjual produk. Iaitu untung runcit dan bonus yang akan dikreditkan ke dalam akaun anda setiap 14 haribulan. Contohnya satu canister ESP berharga RM180. Harga ahli RM140. Jika anda menjual 1 canister ESP anda akan menikmati untung runcit sebanyak RM40.00. Itu jika 1 canister. Jika 30 canister sebulan? Itu baru ESP, tak termasuk hot produk yang lain!. Dan ia tidak termasuk bonus!. Bayaran bonus akan dikira mengikut pointt produk yang anda jual setiap bulan. Jika anda berjaya mengumpul point sebanyak 3000uv, anda layak nikmati bonus sekurang-kurangnya RM2000.00 pada bulan tersebut!. Banyakkan?

PRODUK

Shaklee adalah satu produk, apabila kita sebut mesti orang akan cakap, ooo Shaklee.. produk yang sangat bagus. Shaklee mula di bawa masuk ke Malaysia pada tahun 1988. Dan sehingga kini Shaklee masih bertahan sebagai jenama produk kesihatan no  Malaysia yang masih unggul!. Shaklee juga sangat lain dari yang lain apabila ia adalah satu-satunya produk yang menjalani Landmark Study. Iaitu kajian jangkamasa panjang yang dijalankan selama 20 tahun ke atas pengguna shaklee, untuk membuktikan ia benar-benar selamat di amalkan.

Ini adalah penting untuk memilih produk kesihatan sebelum diamalkan. Yelah, kita nak sihat, tetapi terjad sebaliknya. Banyak sangat produk kesihatan di pasaran sekarang yang beracun dan mahu mengaut keuntungan semata-mata. Tidak hairanlah bermacam penyakit kroik seperti kanser, jantung, darah tinggi menjadi peyakit biasa sekarang ini. Jadi, sebelum membuat keputusan unutk mengamalkan sesuatu suplemen, kita harus tahu dan study tentangnya terlebih dahulu.

KENAPA ANDA PERLU JOIN SAYA

Group kami, di bawah naungan CelikVitamin Group adalah group sangat aktif dan berkembang dan mempunyai agen yang sah di seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak yang terdiri daripada pelbagai latar belakang pendidikan dari SPM hingga PHD berbagai bidang. Group kami juga aktif menganjurkan berbagai kelas dan bengkel blog, dan medium online yang lain, mempunyai whatsapp support group yang aktif dan kami juga bersaing secara sihat diantara sideline, kami bagaikan sebuah keluarga yang bahagia dan harmoni. Pendek kata, anda tidak akan menyesal jika menyertai group besar kami. Anda sangat-sangat dialu-alukan untuk menjadi sebahagian keluarga CelikVitamin dan kita akan sama-sama mencaai impian.

BAGAIMANA UNTUK MULAKAN?

Anda tidak sabar-sabar lagi ingin menyertai kami?. Tidak susah, anda hanya perlu hubungi saya melalui whatsapp di link www.wasap.my/60164225314 .. Saya akan terangkan langkah seterusnya. Tunggu apa lagi? Dah bersedia untuk ubah hidup anda?. Kalau bukan hari ni bila lagi?. Jom hubungi saya segera.

 

Continue Reading