Cara Hilangkan ketagihan Gula

Assalamualaikum. Saya Huwaida Binti Abdul Azis. Saya mula mengenali vitamin Shaklee dengan pengambilan set sembelit Shaklee sewaktu masih belajar di peringkat sarjana. Alhamdulillah, sembelit saya beransur pulih dengan set sembelit Shaklee . Set sembelit Shaklee tidak seperti julap atau suplemen lain yang memberi kesan pedih ketika membuang.

Melalui pembacaan saya, produk Shaklee mengandungi bahan yang selamat dan terbukti berkesan. Jadi setelah mengalami keguguran selepas beberapa bulan berkahwin, tanpa ragu-ragu, saya terus mengambil set berpantang selepas keguguran sebagai usaha untuk pastikan saya mampu kembali hamil dengan selamat.

Alhamdulillah, setahun kemudian, saya diberi peluang untuk mengambil set berpantang selepas bersalin pula. Apabila Shaklee keluarkan produk penjagaan muka YOUTH, saya memang tak pernah ragu untuk terus dapatkan YOUTH selepas meneliti kelebihan-kelebihan bahan yang terkandung dalamnya.

Memang YOUTH juga tidak mengecewakan saya. Apabila tangan saya menjadi sensitif akibat penggunaan pencuci baju yang tidak sesuai. Saya terus menukar kepada produk pencuci Shaklee getclean yang juga tidak mengecewakan. Terdapat penyakit yang bersifat genetik atau keturunan.

Begitu juga dengan sikap dan tingkahlaku kita. Faktor keturunan dan persekitaran sedikit sebanyak dapat mempengaruhi sikap dan tingkahlaku kita. Saya bersyukur dilahirkan dalam keluarga saya sekarang. Akan tetapi, ada sesuatu yang sering membuat saya risau dan bimbang.

Keluarga Gemar Makan Makanan Manis

Saya dilahirkan dalam persekitaran dimana abah dan ahli keluarga terdekat kami yang majoritinya mempunyai penyakit kencing manis. Apa yang saya takuti adalah saya juga mempunyai kesukaan yang sama dan sangat gemar untuk memakan makanan dan minuman yang manis.

Saya Saya tidak menyalahkan keturunan dan persekitaran saya dibesarkan, kerana bagi saya kita sendiri boleh mengubah sikap dan rutin kita. Setelah berkahwin, suami saya memang menegur kesukaan saya yang sukakan makanan dan minuman yang manis. Air bancuhan yang saya buat juga manis.

Setelah sering ditegur, lama-kelamaan, saya agak terbiasa memasak makanan dan membuat minuman yang kurang manis. Akan tetapi, saya suka membeli makanan manis lain seperti coklat, kek dan air berperisa.

Apabila berat badan saya mula meningkat, saya mula mencari penyelesaian kepada masalah saya. Melalui pembacaan saya, gula bukan sahaja menyebabkan kegemukan, malah boleh membawa kepada penyakit kencing manis.

Penyakit kencing manis yang kronik akan membawa kepada masalah buah pinggang. Saya melihat sendiri bagaimana ianya terjadi kepada ahli keluarga saya.Walaupun saya masih sihat sekarang tanpa sebarang penyakit, saya sangat takut jika suatu hari nanti saya akan mendapat penyakit akibat dari kesukaan dan rutin saya.

Selagi saya masih sihat, saya mahu berusaha sedaya upaya untuk menjalani rutin hidup yang lebih sihat. Saya perlu mencari alternatif untuk membendung diri saya dari ketagihan manisan.

Alhamdulillah, sejak mengambil ESP Shaklee dan Cinch Shake Shaklee, ketagihan saya terhadap makanan dan minuman manis berkurang. Lidah saya seperti tidak mampu untuk menerima makanan dan minuman yang manis pada kadar yang banyak. Saya sangat mudah untuk berkata tidak kepada gula.

Saya menjadi sangat menyukai air kosong.Jadi, bagi mereka yang mengalami masalah yang sama seperti saya. Saya sarankan anda untuk lebihkan pengambilan protein untuk memastikan paras gula dalam darah adalah stabil dan membantu untuk mengurangkan keradangan paras kolesterol dan kepekaan insulin. Dengan ini, secara tak lansung, kita mampu untuk mengawal pengambilan gula dari diet harian kita.

Saya memilih protein tambahan dari Shaklee kerana ianya lengkap dengan 9 asid amino perlu tanpa kolesterol. Selain itu, ianya rendah kalori dan lemak tepu disamping mudah dihadam tubuh serta terhasil dari protein soya yang tidak diubah suai genetiknya.

Saya suka suplemen Shaklee sebab bantu saya dapatkan nutrisi harian yang mencukupi bergantung pada kondisi saya. Yang lebih penting, vitamin dan produk Shaklee selamat dan berkesan. Bersyukur sangat jumpa Shaklee.

ESP

Apa yang istimewanya dan uniknya ESP Shaklee ini ialah:

Mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif. Diiktiraf di seluruh dunia.

Shaklee hanya menggunakan kacanga soya jenis non-GMO (non-Genetically Modified Organism), tidak diubah secara genetik. Maksudnya kacang soya dia memang asli dan tiada apa-apa bahan tambahan digunakan semasa proses menanam kacang soya.

Dia juga diproses pada kadar suhu yang rendah.

Untuk mengahasilkan protein soya Shaklee, dia dicuci dengan air bagi mengekalkan isoflavones, genistein dan daidzein yang penting agar kebaikan soya diperoleh sepenuhnya.

Mempunyai proses pensijilan tersendiri, iaitu identity Preserved Program (IPP). IPP ini untuk memastikan kacang soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP Shaklee bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.

Dalam setiap satu tin ESP Shaklee yang beratnya 850g, sernbuk ESP Shaklee dihasilkan daripada 30 kg kacang soya.

Membekalkan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

Mengandungi 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Mempunyai Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39. Jadi ESP Shaklee sangat sesuai untuk yang ada kencing manis.

Cinch Shake Shaklee

Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya

Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
3.Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian

Meningkatan metabolisme badan

Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus

Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit

Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan

Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut

Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine.

Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan

Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang

Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian

Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga

Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting

Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan

Soya bukan GMO

Jangan biarkan hidup anda diselubungi gula lagi. Bertindak sekarang untuk kehidupan yang lebih baik!

Nida KN

ID NO: 987151

Whatsapp/Call: 016-4225314

FB: Harisatun Nida bt Abd Rashid

Ig: shakleebangi_bynida

Kawasan COD: Bandar Baru Bangi-Bangi Lama-UKM-Teras Jernang-Bandar Seri Putra-Bukit Mahkota-Nilai 3 dan kawasan Sekitar.

Pos seluruh Malaysia

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge