Cara Rawat Bell’s Palsy Supaya Cepat Sembuh

Penyakit Bell’s Palsy sudah lama wujud. Ia menyerang tidak kira masa, usia atau jantina. Ramai ingatkan Bell’s Palsy tergolong dalam penyakit “stroke”. Rupanya tidak!. Ia juga boleh menyerang kanak-kanak. Bahaya sungguh penyakit sebegini.

Bayangkan selepas bangun dari tidur, tiba-tiba muak herot sebelah. Ia bukan penyakit orang kaya, malah boleh menyerang sesiapa sahaja.

Apakah Bell’s Palsy?

Bell’s Palsy ialah satu penyakit kelumpuhan muka idiopatik (tidak diketahui punca) akibat saraf tengkorak tidak berfungsi yang mengakibatkan ketidakupayaan mengawal otot muka pada bahagian terjejas, menurut Dr Loganathan. Terdapat juga beberapa keadaan yang boleh menyebabkan otot muka lumpuh iaitu ketumbuhan otak, strok dan penyakit Lyme. Namun, jika ia tiada sebab kenapa berlaku ia disebut sebagai Bell Palsy.

Ceritanya lebih lanjut, berbeza dengan lumpuh yang boleh menyerang mana-mana bahagian tubuh seperti sebelah badan, tangan atau kaki, Bell Palsy pula hanya menyerang bahagian muka yang bukan berpunca daripada darah tinggi atau diabetis.

Tanda-tanda Bell Palsy

Antara tanda-tanda awal seseorang itu mengalami Bell Palsy ialah migrain, sakit kepala yang teramat sangat dan tekanan yang kuat pada belakang leher. Biasanya ramai yang mengambil mudah, hanya ambil painkiller atau panadol sahaja untuk melegakan kesakitan.

Jika sakit kepala berterusan, dan terdapat beberapa tanda-tanda seperti di bawah ini, ia kemungkinan besar tanda Bell Palsy:

  • Muka kebas dan senget
  • Lidah terasa kebas
  • Mulut tidak boleh ditutup dengan sempurna hingga mengganggu percakapan
  • Makan dan minum yang tidak seperti biasa
  • Mata tidak boleh dibuka dan ditutup seperti biasa.

Jika anda dapati tanda-tanda tersebut berterusan, segeralah berjumpa dengan doktor sebelum ia menjadi lebih teruk lagi. Doktor akan membekalkan ubat seperti antibiotik, steroid, antivirus, ubat mata dan sebagainya. Namun, dalam hal ini, ramai yang telah sedar akan bahaya pengambilan steroid secara berterusan.

Rawatan Alternatif Bell Palsy dengan Vivix Shaklee

Vivix adalah suplement yang menjadi pilihan merawat penyakit kronik seperti buah pinggang, darah tinggi, jantung, diabetis dan tidak lupa juga Bell Palsy.  Vivix adalah vitamin yang mempunyai oksidan yang sangat tinggi. Kandungan ramuan vivix yang terdiri daripada Anggur Muscadine, Purple Carrot, European Eldeberry dan Polygonum Cusspidatum menjadikan ia istimewa dan membantu banyak penyakit kronik yang dihadapi oleh orang ramai.

Vivix Shaklee adalah suplement yang mampu membaikpulih dari sel DNA lagi. Ia juga turut membantu menyingkitkan sel mati dan membantu memperbaharui sel-sel badan.

Testimoni Bell Palsy Pulih dengan Vivix Shaklee

Ikuti pengalaman seorang wanita yang tiba-tiba terkena Bell Palsy selepas bangun dari tidur.Wanita ini juga masih menyusukan bayi ketika diserang Bell Palsy, dan tidak digalakkan untuk mengambil steroid. Mujur beliau telah kenal Shaklee.

“2 OKTOBER 2015

Saya bangun pagi dan dapati sebelah muka dah herot sebelah. Tak boleh senyum, mata tak boleh tutup, air mata mengalir macam menanhis. Muka rasa tegang je. Doktor sahkan saya megalami Bell’s Palsy. Bukan stroke. Kelemahan sebelah otot muka. Saya diberi steroid. Punca UNKNOWN. Mungkin saya menyusukan dan selepas bersalin. Saya tidak mengambil steroid lagi selepas itu. Saya amalkan

VIVIX

OMEGA

B KOMPLEKS

VITAMIN E

Saya juga menjalani fisioterapi. Alhamdulillah selepas 90 hari, saya diberi kesempatan untuk kembali senyum.”

Puan Faiza Suhada.

Bagaimana  Nak Dapatkan Vitamin Shaklee?

Jadi, jika anda mengalami masalah Bell Palsy, stroke atau penyakit kronik yang lain, bersegeralah untuk mencari penawarnya. Dengan menggunakan produk yang betul, insyaallah badan anda akan sihat kembali dan mampu menjalani kehidupan seharian seperti biasa. Hubungi saya sekarang untuk dapatkan rangkaian vitamin untuk kesihatan anda.

Harisatun Nida Abd Rashid

ID No: 987151

SMS/Whatssapp: 016-4225314

Instagram: Shakleebangi_bynida

Website: www.ohlawa.com

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge