Bisness Modal Rendah Dijamin Untung Tinggi

Pasti ramai yang sedang mengintai peluang bisness atau perniagaan pada masa sekarang. Ya lah, zaman sekarang gaji hakiki cuma cukup-cukup makan sahaja. Jika berlaku kecemasan dengan tiba-tiba pening juga dibuatnya. Nak bisness? Modal tiada! Namun, adakah anda tahu, bahawa untuk memulakan bisnes tidak memerlukan modal yang tinggi?.

Jadi, hari ini saya terpanggil untuk berkongsi dengan anda semua tentang “Bisness Modal Rendan Dijamin Untung Tinggi”.

Tips Memilih Bisness

Sebelum memilih dan memulakan jenis bisness, anda perlu mengkaji dan study dahulu berkaitan bisness yang anda mahu ceburi. Bisness yang bagaimana yang sentiasa ada permintaan. Ia sangat penting supaya berbaloi dengan usaha, masa dan tenaga yang anda korbankan. Di samping itu, sesuatu bisness itu juga boleh pergi dengan lebih jauh lagi. Tak kan nak berada di takuk lama selamanya bukan?

Berikut adalah beberapa tips memilih jenis bisness yang boleh anda rujuk sebelum membuat keputusan;

1.Pilih Bisness yang Mempunyai Prospek yang Cerah

Pemilihan prospek sangat penting. Iaitu kepada siapa kita tujukan bisness kita. Jika tiada prospek, bagaimana bisness boleh berjalan?. Contohnya golongan sasaran wanita yang mahu cantik. Itulah prospek kita.

2. Pilih Bisness Sesuai dengan Minat

Pepatah Inggeris ada menyatakan” Do what you love, money will follow”. Melakukan sesuatu yang kita minat adalah bonus untuk kita sebenarnya. Secara tak langsung kita lebih enjoy tanpa rasa tertekan melakukan bisness tersebut. Contohnya anda suka memasak. Jadi, anda mulakan bisness dengan menjual makanan.

3. Pilih Bisness yang Mudah untuk Dikendalikan

Pilih bisness yang mudah difahami dan dilakukan bersama ahli keluarga atau suami isteri. Jika apa-apa berlaku, sekurang-kurangnya ada orang ain yang boleh teruskan bisness itu.

4. Pilih Bisness yang Fleksible

Bisness fleksible bermaksud, di mana-mana pun anda boleh lakukan bisness tersebut. Samaada di musim perayaan, bercuti bisness telah berjalan seperti biasa.

Anda nak tahu bisness yang memenuhi ciri-ciri di atas yang dijangka meledak pada tahun ini? Jom ikuti perkongsian ini sampai habis.

Bisness Terhangat Masa Kini

Ya, Bisness yang saya maksudkan dan dijangka paling hangat masa kini ialah Bisness Shaklee. Kenapa anda perlu memilih bisness shaklee sebagai bisness pilihan anda untuk dapatkan untung yang lumayan dan berlipat kali ganda?

Sebelum itu, saya akan terangkan kelebihan-kelebihan yang Shaklee tawarkan apabila anda mendaftar sebagai ahli shaklee;

1.Harga Ahli

Anda berpeluang menikmati pembelian produk shaklee lebih murah dan jimat dari harga runcit atau harga pasaran. Jadi, anda jimat 15 hingga 20%. Banyak tu. Contohnya harga setin ESP, harga ahli RM140, manakala harga runcit pula ialah RM170. Anda dah jimat RM30. Jika 10 jenis vitamin anda beli?. Bukankah anda dah jimat RM700??. Itu hanyalah contoh sahaja. Jadi, bertindaklah dengan bijak.

2. Yuran Rendah

Anda boleh mendaftar sebgaai ahli shaklee dengan 2 cara. Pertama, anda perlu membayar kehalian sebanyak RM75 ( termasuk pos) sm atau RM85 termasuk pos Sabah dan Sarawak. Cara yang kedua, anda akan dapat keahlian percuma sekiranya anda membuat pembelian produk 200uv dan keatas atau anggaran RM700.00. Paling senang, beli 1 set vivix twin pack anda laayk mendapat keahlian percuma, pos percuma dan anda juga akan mendapat bonus terus dikreditkan ke dalam akaun anda sebanyak RM30 ringgit!.

3. Promosi Produk

Setiap bulan, pihak shaklee akan membuat promosi produk. Beli 6 percuma 1, beli 2 jimat 5% dari harga ahli sahaja. Makin banyak anda membuat pembelian, makin banyak penjimatan dan cash bonus yang anda akan dapat!

Apakah Kelebihan Bisness Bersama Kami?

1.Bisness Secara Online

Shaklee adalah satu latform bisness yang sangat mudah. Bukan goyang kaki dan duit masuk tanpa henti. Bukan begitu. Maksud saya, ia boleh dijalankan melalui online. Antaranya:

i. Tidak perlu ketuk rumah prospek untuk menjual produk

ii. Tidak perlu mengeluarkan modal menyewa premis yang memakan belanja ribuan ringgit.

iii. Bebas dijalankan di mana sahaja.

Tetapi dengan shaklee, kita boleh :

i. Medium Online: Menggunakan medium blog, Facebook, Instagram dan sebagainya untuk mewarwarkan bisness yang sedang kita lakukan. Tetai, harus diingat, walaupun ia nampak mudah, jangan ambil mudah. Anda harus berusaha dengan tekun untuk mencapai sasaran anda.

ii. Waktu Operasi; 24 jam sehari dan 7 hari seminggu. Tiada masalah.

iii. Mempunyai Pejabat Online Sendiri; iaitu www.shaklee2u.com.my . Anda boleh buat oder, cek produk, cek bonus, mendaftarkan keahlian baru dan sebagainya dengan mudah .

Mulakan dari rumah sahaja, pejabat anda adalah telefon pintar dan laptop sahaja. Mudah, sangat mudah!. Sambil jaga anak pun boleh buat kan?

2. Masa yang Fleksible

Banyak kelebihan apabila kita lah bos dan kuli kepada bisness kita. Kita dapat susun jadual kerka kita dalam seharian. Dengan kaat lain, kita tak perlu menghadap henfon atau komputer 24 jam!. Kita boleh set kan masa bila untuk bisness dan kerja-kerja hakiki yang lain. untuk licinkan jadual kerja kita, to-do-list sangat diperlukan. Barulah kita nampak apa yang perlu diutamakan dahulu dan kerja menjadi lebih senang dan sistematik

3. Coaching Secara Online

Kita tak perlu keluar rumah untuk coaching. Hanya di medium whatsapp, telegram, fb sahaja. Bayangkan downline kami berada di serata Malaysia hanya berkumpul dalam satu group whatsapp sahaja. Hanya sekali klik, semua orang dapat info!. Manfaatkan sepenuhnya teknologi yang ada. Setiap hari ada tentang perkongsian produk, tips bisness, motivasi dan sebagainya yang sangat diperlukan oleh orang bisness.

4. Mesra Kanak-kanak

Jangan pelik jika berkunjung ke mana-mana event shaklee penuh dengan kanak-kanak. Ia adalah bisness keluarga yang melibatkan semua anggota keluarga. Bisness, bisness juga. Anak tetap diutamakan!.

5. Tak Perlu Simpan Stok atau Modal yang Besar

Apa yang menarik lagi, bisness shaklee tidak memerlukan modal yang besar. Untuk mulakan, anda erlu mendaftar sebagai ahli dan sharing tentang kebaikan shaklee. Ia lebih kepada sistem ‘dropship’ atau orang tengah. Bila dapat oder barulah kita oder melalui shaklee2u. Dan segala urusan pengeposan akan dibuat terus oleh pihak shaklee. Anda tak perlu ke pejabat pos pun!

6. Dijemput Masuk ke Group Rahsia

Apabila anda sah menjadi ahli untuk bisnes, anda akan dijemput masuk ke group rahsia kami di facebook dan whatsapp. Kami akan update berkaitan info bisness, produk, marketing dan sebagainya. Memang tak akan kering idea apabila masuk ke group-group ini. Memang rugi sangat jika terlepas peluang ni kerana leader-leader hebat yang sudah terbukti berpendapatan 4, 5 dan 6 angka akan guide anda!

7. Perkongsian Idea, Motivasi, Ilmu Perniagaan, Teknikal dan Kemahiran Lain

Selain coaching secara online, group juga akan mengadakan seminar, kelas blog, seminar motivasi, kelas instagram dan banyak yang jika ia dibuat di luar pasti memakan belanja yang besar. Tetapi, khas untuk ahli group kami sahaja ia adalah FREE. Jika ada bayaran pun, ia hanya untuk yuran komitmen sahaja.

8. Ahli Group Terdiri dari Golongan Pakar dan Profesional

Di dalam group kami, terdapat pelbagai latar pendidikan dan pekerjaan. Bukan calang-calang! Ada doktor, peguam, guru, engineer,pegawai kerajaan dan sebagainya. Mereka ini bukan tidak selesa dengan gaji yang sedia lumayan, tetapi mahukan lebih kebebasan masa bersama keluarga yang tersanya!. Kini, lebih ramai lagi yang mengatur langkah untuk menggapai impian!

Alhamdulillah, saya adalah ribuan ahli shaklee yang sangat bertuah dan berpuas hati mejalankan bisness dari rumah, anak di depan mata, dan menjalani kehidupan yang lebih relaks dan tenang. Tiada lagi masa untuk berkejar-kejar pada waktu pagi mahu ke tempat kerja, tiada lagi perasaan menahan rindu pada anak-anak. Seronok lihat anak-anak membesar di depan mata. Ya, kita ada piliha, dan kita sendiri yang berhak membuat pilihan itu.

Ingin sertai keluarga besar kami? Jom hubungi saya hari ini juga!

Harisatun Nida bt Abd Rashid

Sms/Call/Whatsapp: 016-4225314

Fanpage: Harisatun Nida Abd Rahid MJE

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge