Cara Atasi Rambut Gugur Selepas Bersalin

Ramai ibu-ibuyang terpaksa hadapi masalah rambut gugur selepas bersalin. Ia adalah normal kerana perubahan hormon yang berlaku iaitu dari fasa mengandung kepada fasa melahirkan. Terdapat pelbagai cara untuk mengatasi masalah ini.

Pengalaman saya sendiri, ketika melahirkan anak pertama rambut gugur dan bertaburan di lantai. Rimas juga kerana rambut ada dimana-mana sahaja. Sampaikan saya terpaksa memakai penutup kepala ketika memasak dan berada di dalam rumah. Fasa ini sekejap sahaja sebenarnya. Cuma jika ia akan berlarutan jika tidak dicegah awal.

Walaupun usia masih muda, namun jika rambut gugur berpanjangan hingga hampir botak amat membimbangkan. Mari saya kongsikan cara atasi rambut gugur selepas bersalin secara semulajadi.

Pastikan Pengambilan Nutrien dan Mineral Cukup

Lebih banyak nutrien dan mineral yang diterima oleh sel rambut kita setiap hari, rambut makin kuat. Sel rambut sangat penting untuk pertumbuhan rambut yang sihat dan menguatkan rambut. Pengambilan makanan dari sumber protein sangat membantu menguatkan sel rambut.

Elakkan Menyikat Rambut Dengan Kuat

Ia boleh menyebabkan akar rambut tercabut. Dan menyebabkan rambut lebih banyak tercabut dan gugur. Sebaiknya, biarkan ia seketika dari tekanan.

Guna Produk Organik

Penggunaan roduk rambut yang organik dapat membantu rambut lebih kuat dan sihat. Iatu seperti minyak kelapa dan juga minyak zaitun.

Kurangkan Stress

Tahukah anda, stress boleh mengganggu fungsi badan kita?. Kurangkan stress yang anda hadapi dengan membuat aktiviti yang menggembirakan anda.

Kuatkan Rambut dan Atasi Rambut Gugur denagn Produk Shaklee

Antara vitamin yang disyorkan ialah:

1.ESP: Sumber protin dari tumbuhan iaitu soya. Ia membantu menghasilkan sel yang baru untuk memastikan rambut lebih sihat dan kuat.

2.B Kompleks: Membantu mengurangkan stress dan aliran melancarkan aliran darah di kepala.

3.Prosante: Produk penjagaan rambut yang bebas kimia mampu menguatkan rambut dan menjaga kebersihan rambut dari luar.

Testimoni Rambut Gugur

 

Bagaimana Untuk Dapatkan Produk Shaklee?

Jangan tunggu rambut anda gugur sehingga botak baru mahu cari penyelesaiannya. Kini semua keputusa di tangan anda. Anda boleh hubungi saya seperti di bawah untuk dapatkan produk shaklee anda. Atau anda mahu penjimatan 15-20% dengan mendaftar keahlian shaklee. Jangan lupa hubungi saya. Saya akan bantu anda.

Harisatun Nida bt Abd Rashid

ID: 98751

Whatssapp/Sms: 016-4225314

Instagram: shakleebangi_bynida

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge