Manfaat Set Detoks Shaklee Untuk Berat Badan Ideal

Mempunyai berat badan yang berlebihan, obesiti mampu menyumbangkan kepada banyak masalah kesihatan seperti sakit jantung, stroke, diabetis, kanser, gout, sakit tumit, sakit lutut, perut buncit dan masalah lain.

Detoks pula adalah satu proses penyingkiran toksin dalam badan kita yang dijalankan oleh usus, hati, buah pinggang, paru-paru dan juga darah.

Mengapa Perlu Detoks Badan?

Terdapat banyak toksin yang wujud di dalam persekitaran kita, yang datangnya secara semula jadi daripada kandungan bahan kimia dan tiruan; lihat saja pada udara yang anda hirup, air yang anda teguk, peralatan dan perkakas yang anda sering gunakan, juga tempat yang anda selalu berada dan anda akan sedar kehadiran unsur yang bukan semula jadi atau tidak berkhasiat.

Secara tidak sedar, toksin-toksin ini, menjadikan tubuh sebagai perumah dan kemudiannya merubah cara ianya berfungsi dengan menjadi yang lebih teruk! Pencemaran dan kesannya seringkali dikaitkan kepada berbagai masalah perubatan malahan meningkatkan risiko diserang pelbagai jenis penyakit kronik tanpa kita sedari.

Bagaimana Badan Kita Terdedah dengan Toksin Setiap Hari?

Terdapat 5 saluran utama bagaimana badan kita terdedah dengan toksin iaitu:

Pemakanan

Makanan yang diproses, mengandungi bahan pengawet, perasa dan pewarna tiruan dan racun serangga biasa terdapat di dalam hidangan harian kita dan ini mendedahkan kita kepada bahan kimia dan toksin.

Udara

Pencemaran udara yang sering terjadi seperti jerebu meningkatkan lagi risiko rakyat Malaysia diserang penyakit seperti semput, jangkitan pada saluran pernafasan, fungsi paru-paru menjadi terhad dan juga kegatalan pada mata dan kulit.

Air

Hujan asid, sisa dari pencemaran tanah, dan pelupusan sisa buangan secara besar-besaran telah mencemarkan air kita. Air paip biasa berkemungkinan mengandungi bahan kimia juga besi yang merbahaya dan yang mampu memberi kesan kepada kesihatan seperti tumbesaran terbantut, dan kerosakan organ dalaman.

Tubuh Badan

Setiap hari, tubuh anda juga menghasilkan toksin. Seiring dengan fungsinya untuk menghasilkan tenaga untuk melakukan kerja seharian atau senaman serta aktiviti lain turut mengeluarkan toksin. Tekanan dan bebanan ini mengakibatkan tubuh badan manusia menghasilkan toksin dengan sendirinya.

Gaya Hidup

Ada juga toksin yang kita sendiri pilih! Rokok, alkohol berlebihan dan pemakanan yang tidak seimbang adalah antara pilihan salah yang telah kita pilih dan menyebabkan toksin menjadi lebih banyak dari yang sedia ada.

Manfaat Detox Badan

Banyak sangat manfaat detox kepada badan kita, antaranya ialah:

1) Dapat meningkatkan fungsi badan kita. Contohnya kesihatan usus. Usus merupakan organ yang paling utama untuk melalui proses detox. Jika kerak atau kotoran tidak disingkirkan dalam jangkamasa yang lama, ia akan menyebabkan plak. Plak pula akan menyebabkan kanser usus.

2) Mood Lebih Tenang. Dengan detox, boleh mengurangkan craving pada makanan yang manis. Pengambilan makanan manis yang berlebihan akan membuatkan badan menjadi lemah dan lesu.

3) Meningkatkan Stamina. Kadar metabolisme akan meningkat dan lancar. Ia akan membantu kita mendapatkan berat badan yang ideal dan badan yang menawan.

4) Cantikkan Kulit. Kebanyakan masalah kulit adalah berpunca daripada lambakan toksin dalam badan. Apabila badan bersih dari toksin, kulit juga akan menjadi lebih bersih, cantik dan sihat.

5) Menurunkan Berat Badan. Proses menurunkan berat badan akan emnjadi lebih mudah jika tidak diganggu oleh toksin.

6) Sistem Pertahanan Badan Lebih Baik.

Jom kita ikuti video ini:

Set Detox Shaklee

Set Detox Shaklee Terdiri daripada:

1. Vivix:

2. DTX Com[lex

3. Herblax

4. Alfafa Complex

5. Peppemint-GingerPlus

Jadi, tunggu apa lagi. Jika anda berminat untuk dapatkan SET DETOX SHAKLEE, jangan lupa terus hubungi saya seperti di bawah:

Nida (KN)

ID No: 987151

SMS/Whattsapp: 016-4225314

Instagram: shakleebangi_bynida

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge