Produk Hilangkan Jerawat dan Parut dengan Berkesan

Jerawat!. Ia adalah musuh utama tak kiralah wanita mahupun lelaki. Ia akan mula timbul apabila telah mencapai fasa akil baligh, ketika usia remaja. Ada yang terpaksa berhadapan dengan jerawat yang teruk hingga bernanah, namun ada juga yang sekadar mengalami jerawat pasir. Jika jerawat pasir, ia kurang meninggalkan parut, tetapi, jika ia jerawat batu, ia akan meninggalkan parut hitam dan berlekuk-lekuk.

Jerawat bukanlah satu penyakit yang merbahaya, namun ia memberikan kesan psikologi kepada yang mengalaminya. Bayangkan sampai ada yang mengelak untuk berjumpa dengan kawan-kawan, terpaksa batalkan kenduri dan sebagainya. Semuanya disebabkan low self confident untuk berhadapan dengan orang sekeliling. Tidakkah ia sedikit sebanyak mengganggu rutin harian anda? Jadi tentu ramai ingin tahu, produk hilangkan jerawat dan parut dengan berkesan supaya wajah lebih bersih, berseri dan yang penting anda berkeyakinan untuk melangkah!

Punca Masalah Jerawat

1.Masalah Hormon

Jerawat mula tumbuh seawal usia mengijak ke alam remaja. Ini adalah kerana kelenjar sebaceous aktif dan mengeluarkan lebih banyak sebum. Sebab itulah jika perasan, remaja lebih ramai mengalami jerawat berbanding orang dewasa. Dan ia akan berkurangan apabila seseorang itu menginjak ke alam dewasa.

2.Jangkitan Bakteria

Satu bakteria yang dikenali sebagai propionibacterium acnes antara penyebab terjadinya jerawat. ia biasanya di jumpai dalam sel kulit dan sumber makanan bakteria ini ialah sel-sel kulit mati dan juga sebum. Orang yang mempunyai masalah jerawat mempunyai banyak bakteria ini pada kulit mereka. Sebab itulah kita perlu berhati-hati jika ada jerawat. Bankteria boleh dipindahkan melalui sentuhan. Hati-hati ya.

3.Diet

Walaupun faktor pemakanan tidak membuktikan membawa kepada masalah jerawat dengan jelas, namun anda perlu berhati-hati dengan makanan yang boleh mengaktikan hormon androgen. Ketidakseimbanagn hormon juga boleh menyebabkan jerawat tumbuh. Makanan pedas dan berminyak juga perlu dielakkan. I aboleh menyebabkan keradangan pada kulit dan jerawat.

4.Stress

Stress, bukan sahaja tidak bagus untuk kesihatan jantung dan keseluruhannya, malah ia juga boleh mengaktifkan adrenalin dan hormon androgen yang menyebabkan jerawat banyak keluar.

5.Alat Solek dan Kosmetik

Jika anda menggunakan kosmetik atau alat solek, jangan lupa untuk membersihkan wajah anda sebelum masuk tidur. Kerana ia boleh menyumbat pori jerawat. Dan awas juga, pemilihan kosmetik sebaiknya dari sumber semulajadi, bebas bahan kimia bahaya dan bukan yang tiruan.

Bagaimanakah Jerawat dan Parut Jerawat Boleh diHilangkan dengan Mudah?

Ya, jerawat serta parut jerawat boleh dihilangkan dengan pengambilan produk yang betul. Untuk kesan yang lebih cepat, pengambilan vitamin untuk dalaman juga sangat disyorkan untuk membersihkan badan dari toksin penyebab jerawat, menggantikan sel-sel rosak dan mati kepada sel kulit baru dan lebih sihat.

Hilangkan Jerawat dan Parut dengan Produk Shaklee

Semakin hari semakin ramai yang mempercayai keberkesanan prosuk shaklee untuk menyelesaikan masalah kesihatan mereka. Dan tentulah ia selamat, berkesan dan semulajadi.

Rawatan Dalaman

Pengambilan nutrien yang cukup sangat penting untuk memiliki kulit bebas jerawat, menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru serta mencuci dalaman badan dari toksin yang menyebabkan jerawat. Antara vitamin yang dicadangkan ialah:

1.ESP (Energyzing Soy Protein). Protein ialah makanan kulit. Jadi ia sangat diperlukan untuk menggantikan sel kulit yang rosak dan mati akibat jerawat kepada kulit yang lebih sihat, muda dan berseri. Kekurangan protein menyebabkan parut jerawat susah nak hilang. Proses penggantian sel kulit berlaku terlalu lama kerana tidak cukup sumber protein bagi menggantikan sel yang telah rosak.

2.Vitamin C Sustained Release. Vitamin C penting untuk menyembuhkan luka jerawat, menghilangkan parut, menguatkan sel kulit dari radikal bebas seperti asapkenderaan, habuk dan sebagainya. Vitamin C Shaklee adalah satu-satunya vitamin C di dunia yang dilengkapi dengan sistem pelepasan berperingkat, iaitu dilepaskan 100mg bagi setiap jam. Dan akan kekal dalam darah selama 5 jam. Jika vitamin c jenama lain, badan akan serap 100mg sahaja dan selebihnya akan dibuang melalui air kencing. Rugi kan?

3. GLA Shaklee. Gla berfungsi melembapkan kulit dari dalam, menstabilkan hormon dalam badan yang tidak seimbang. Antara punca jerawat selepas haid ialah ketidakseimbangan hormon.

Rawatan Luaran

Tunggu dulu, untuk memiliki wajah yang bebas cela penjagaan luaran jangan diabaikan. Penggunaan skincare yang sesuai, semulajadi dan selamat perlu diambil kira untuk keselamatan dalam jangka masa yang panjang. Shaklee telah melancarkan skincare 100% semulajadi dan berkesan iaitu Youth Shaklee pada awal tahun ini selepas 8 tahun melalui berbagai kajian. Ia wujud sejak 8 tahun lepas, tetapi shaklee ingin berikan yang terbaik kepada wanita semua khususnya, hampir tiada skincare di pasaran 100% semulajadi, berkesan dan selamat. Youth memberi harapan baru kepada wanita yang mempunyai masalah kulit berjerawat teruk supaya kelihatan licin dan berseri kembali.

Youth terdiri daripada 6 item utama iaitu:

1)Shaklee Youth Luminous Gel Oil Cleanser

2)Shaklee Youth Perfect Skin Toner

3)Shaklee Youth Activating Serum

4)Shaklee Youth Age Defense Moisturizer

5)Shaklee Youth Advanced Renewal Night Cream

6)Shaklee Youth Radiance C and E

Testimoni Youth Shaklee

1)Parut Jerawat Lekuk Beransur Hilang Selepas 13 Hari Menggunakan Youth Shaklee

2)Jerawat Semakin Berkurangan Selepas 8 Hari Menggunakan Youth Shaklee

3) 14 hari menggunakan Youth Shaklee.

Youth mahal, berbaloikah beli youth shaklee?. Semua jawapan ada pada anda. Jika anda menghabiskan kos pencuci muka RM20 sebulan, setahun dah RM240. Kalau 3 tahun?. Tapi belum tentu dapat memudarkan parut jerawt anda. Kenapa pilih 3 tahun tanpa kesan apa-apa, sedangkan ada cara seawal 3 hari dah dapat kesan yang terbaik pada kulit kesayangan anda?

Saya percaya, anda nak sangat kulit licin dan berseri, tetapi tanpa kuasa tindakan ia hanya angan-anagn kosong. Jom hubungi saya sekarang!

NIda (KN)

ID No: 987151

Whatsapp: 06-4225314

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge