Produk Hilangkan Jeragat Degil dan Teruk Mengalahkan Laser

Jeragat adalah sejenis penyakit kulit yang tidak merbahaya, tetapi ia cukup membuatkan seseorang itu rasa kurang keyakinan diri, murung dan malu untuk berhadapan dengan orang sekeliling mahupun pasangan sendiri. Jeragat bukan sahaja membuatkan wajah anda berbintik-bintik hitam, tetapi juga membuatkan tona kulit tidak sekata.

Ada yang sanggup menghabiskan wang ribuan malah puluhan ribu ringgit untuk menghilangkan jeragat, namun  ia tetap juga begitu. Tiada perubahan. Tentu sedih bukan?. saya akan tunjukkan anda satu produk yang terbaik untuk hilangkan jeragat degil dan teruk mengalahkan rawatan laser!. Nak tahu? Jom baca perkongsian ini.

Apakah Jeragat?

Sebelum itu, kita perlu tahu apakah sebenarnya jeragat. Jeragat ialah tompok-tompok kecil yang memenuhi di sekitar dahi, pipi bahkan seluruh muka. Tompok jeragat biasanya lebih gelap dari warna kulit asal. Mula-mula ia bertompok kecil, lama-kelamaan ia kana menjadi besar dan bercantum dengan jeragat yang lain. Wajah akan kelihatan gelap dan tidak berseri.

Apakah Punca-punca Jeragat?

1)Terdedah Kepada Sinaran UV yang Banyak

Kita mempunyai pigmen kulit yang tersendiri iaitu dianggil melanin. Sel dalam kulit kita yag dipanggil melanocytes menghasilkan melanin dan ia dipengaruhi oleh sinaran UV. Semakin wajah terdedah kepada sinaran UV semakin banyak melanin dihasilkan.Dan semakin sel melanocytes aktif, semakin banyak melanin dihasilkan dan jeragat juga akan bertambah banyak dan teruk. Jeragat semakin banyak apabila usia semakin meningkat dan keupayaan badan untuk merawat kulit semakin berkurang.

2)Pengambilan Ubat-Ubatan

Pengambilan ubat-ubatan seperti pil perangcang dan ubat tyroid juga boleh menyebabkan hormon badan tak stabil.

3)Pemakaian Alat Solek Beracun

Awas! Lambakan alat solek dan produk penjagaan wajah di pasaran sekarang banyak mengandungi racun yang merbahaya yang boleh merosakkan kulit anda. Pemakaian alat solek yang beracun akan melunturkan kulit dan sinaran UV mudah untuk menembusi kulit seterusnya jeragat terjadi.

4)Genetik

Mempunyai latar belakang keluarga yang mengalami masalah jeragat teruk juga meningkatkan risiko wajah untuk mengalami jeragat.

Petua Hilangkan Jeragat Degil

Disamping itu, anda juga boleh mengamalkan petua hilangkan jeragat teruk dan degil, iaitu:

Baking Soda

Baking soda atau serbuk penaik bagus untuk penggelupasan lebut kulit, membuang sel kulit mati serta kotoran. Ia juga membantu menyeimbangkan ph kulit. Caranya mudah sahaja, campurkan satu sudu kecil baking soda dengan sedikit air sehingga menjadi pes. Kemudian sapukan pada jeragat. Lakukan 2 atau 3 kali seminggu untuk kesan yang lebih baik.

Ubi Kentang

Sejenis enzim yang dipanggil catecholes dalam ubi kentang sangat bagus untuk kulit. Antara kebaikannya ialah menghilangkan bintik-bintik hitam, meghilangkan parut dan menghaluskan kulit. Caranya, parut kentangdan ambil airnya. Kemudian, campurkan dengan sedikit perahan lemon. Kemudian sapukan pada kulit. Pakai selama 20 minit kemudian bilas bersih. Lakukan seminggu 2 atau 3 kali untuk kesan yang terbaik.

Lemon

Lemon kaya dengan vitamin c. Ia bukan sahaja menanggalkan bintik-bintik hitam, tetapi ia juga mencerahkan kulit. Vitamin c juga boleh menguatkan sel kulit anda, dan sebagai perlindungan semulajadi dari radikal bebas dan sebagainya. Caranya, campurkan sedikit perahan lemon kemudian campurkan dengan sedikit madu. Sapukan pada wajah dan kemudian bilas dengan air bersih.

Tomato

Lycopene  adalah sejenis antioksidan yang terkandung dalam tomato. Ia sangat bagus untuk menenagkan sel kulit yang terdedah kepada sinaran uv. Hasilnya kulit tidak terasa kering atau menggelupas. Caranya, hancurkan sebiji tomato kemudian sapukan pada wajah. Kemudian bilas dengan air bersih.

Ada Cara Lebih Mudah dan Sangat Menjimatkan Masa dan Berkesan

Petua-petua diatas sangat membantu menghilangkan jeragat, namun sebagai wanita yang bekerja, sangat sibuk menguruskan kehidupan sebagai ibu, berdepan dengan masalah masa. Jadi, tentu anda tercari-cari produk yang berkesan, menjimatkan masa untuk menghilangkan jeragat anda. Tahukah anda, terdapat cara mudah untuk menghilangakn jeragat? Iaitu dengan mengambil nutrien dan mineral dengan secukupnya, dan disokong oleh pengambilan produk yang mampu menghilangan jeragat di wajah anda.

Hasil kajian selama 8 tahun para saintis berkaliber, Shaklee telah menghasilkan satu produk skincare 100% semulajadi, selamat dan berkesan untuk membantu anda keluar dari masalah kulit yang dihadapi iaitu YOUTH.

YOUTH Shaklee Mampu Hilangkan Jeragat seawal 10 Hari Penggunaannya!

Testimoni dari seorang Auty berusia 48 tahun yang mengalami masalah jeragat teruk pada bahagian pipi beliau. Orang kata jeragat susah nak hilangkan?

Selepas 5 Hari Menggunakan Youth Shaklee

Jeragat makin pudar dari sebelumnya. Nampak kulit makin berseri kan?

Selepas Penggunaan Youth Selama 16 Hari

Orang kata Youth mahal. Ya memang mahal, tapi guna 5 hari pun dah dapat kesan dia. Jeragat degil bertahun dah pudar habis.

Kalau guna pencuci lain pun, RM20 sebulan, setahun dah RM240.00. Belum tentu 3 tahun jeragat akan pudar. Kos untuk 3 tahun dah RM720.00 untuk pencuci muka sahaja!.

Dengan Youth Shaklee anda hanya membayar sekali sehaja untuk set lengkap. Bukan sahaja merawat tapi membaiki kulit untuk lebih cantik dan berseri.

Full Set Youth terdiri daripada 6 item iaitu:

1)Shaklee Youth Luminous Gel Oil Cleanser

2)Shaklee Youth Perfect Skin Toner

3)Shaklee Youth Activating Serum

4)Shaklee Youth Age Defense Moisturizer

5)Shaklee Youth Advanced Renewal Night Cream

6)Shaklee Youth Radiance C and E

Sayang Duit, Semata-mata Untuk Jeragat Sahaja?

Nak cover dengan foundation dan makeup tebal sampai bila kan?. Jika di rumah, kita tampilkan wajah yang asli untuk tatapan suami dan anak-anak. Takkan nak sorong dengan makeup 24 jam. Alangkah besnya ke mana-mana pun dengan wajah asli kita. Silap hari bulan orang puji kulit cantik muda dari usia kan.

jadi tunggu apa lagi?. Jom hubungi saya sekarang untuk YOUTH anda!

Nida (KN)

ID No: 98751

Whatsapp: 016-4225314

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge