Pulihkan Wajah Rosak Akibat Tersalah Guna Produk Beracun dengan Shaklee

Ramai juga yang menghubungi saya berkaitan masalah kulit wajah rosak kesan daripada menggunakan produk timbang kilo atau beracun. Bukan setakat wajah yang mengalami masalah jerawat, kulit muka terlampau kering, telampau berminyak tetapi mereka juga mengalami masalah gangguan emosi. Yang paling menakutkan, baru-baru ini saya telah dihubungi oleh seorang mangsa skincare beracun yang tak boleh tidur hamper 4 bulan. Bila nak tidur muka rasa gatal dan panas. Seolah-olah kulit rasa terbakar.

Ia membuatkan beliau lebih suka bersendiri, tidak mahu bergaul dengan orang sekeliling dan terfikir untuk berhenti kerja. Apabila mengalami masalah tersebut, ia bukan biasa-biasa lagi. Anda perlu buat sesuatu untuk mengelakkan lebih banyak perkara buruk terus menghantui anda.

Pulihkan Wajah Breakout dengan Vitamin Shaklee

Sebelum ini saya ada menulis tentang kesan racun dalam skincare seperti merkuri, hidrokinon dan tretinon terhadap wajah dan keseluruhan badan dan apa langkah yang anda perlu buat jika mengalami masalah tersebut. Anda boleh membacanya DISINI.

Jadi, langkah seterusnya untuk memulihkan kulit yang rosak, anda perlu dapatkan sokongan dari supelemnt atau vitamin. Fungsi supplement adalah menyediakan nutrisi yang cukup kepada kulit dan mempercepatkan proses membaikpulih kulit supaya kembali cantik dan berseri. Antara vitamin yang dicadangkan ialah;

Vitamin untuk Dalaman

1. Vivix

Vivix merupakan antioksidan yang 10 kali ganda tinggi dari sumber lain. Antioksidan bertujuan untuk memulihkan sel yang rosak dan melindungi sel sihat dari terus rosak. Ia sangat disyorkan keraan ia boleh membaiki sel dari peringkat DNA lagi. Pengambilan vivix sebagai antioksidan 95% lebih baik dari vitamin C dan Vitamin E.

2. Vitamin C

Juga vitamin antioksidan. Ia dapat menyembuhkan luka, menguatkan sel kulit dari dalam dan mempercepatkan proses menyihatkan kulit. Pengambilan vitamin C secara konsisten dapat mencerah dan menghaluskan kulit dari dalam.

3. Vitamin E

Mengandungi grape seed yang boleh mengetatkan liang pori kulit. Pengambilan vitamin E secara konsisten dapat menghilangkan parut dan kesan glowing pada kulit.

4. ESP

Protein soya berkualiti tinggi penting untuk menyihatkan sel kulit. Kekurangan protin dapat menyebabkan masalah kulit kusam, kulit sukar untuk sihat kerana proses penggantian kulit baru yang tidka sihat.

Penjagaan Luaran

Untuk luaran, Youth Skincare dari Shaklee sangat disyorkan. Youth bertindak membaiki, merawat dan melindungi kulit dari terus rosak. Ia adalah bersumberkan dari bahan-bahan semulajadi dan bebas 1500 bahan kimia bahaya dan haiwan.  Anda boleh baca tentang Youth Skincare DISINI.

Merana disebabkan Keracunan Merkuri Hingga Hampir Meragut Nyawa

Keracunan merkuri bukan kisah rekaan. Memang ia betul-betul berlaku. Jom ikuti pengalaman pahit Puan Ain Kadel yang mengalami sendiri masalah ini dan bagaimana beliau berusaha untuk sihat kembali.

Kisah saya bermula pada penghujung tahun 2014. Waktu itu saya masih dalam peringkat awal pemulihan dari keracunan merkuri akibat salah memilih produk kosmetik dan supplemen.

Waktu itu (Oct 2014), walaupun internal organ (hati dan buah pinggang) saya survive dengan asbab ubatan hospital. Tetapi, tubuh badan saya sangat sakit dan kekeringan nutrisi yang teruk. Yang dapat di lihat dari luaran ialah kerosakan kulit, kuku dan rambut saya.

Kulit saya sangat kering, bersisik dan juga mempunyai ‘chicken skin’. Eczema naik di setiap pelipat tubuh. Gatalnya, hanya Allah atau siapa yang pernah kena sahaja yang tahu. Kuku di jari kiri dan kanan pula terbelah dua dan patah-patah. Kuku kering sangat dan kusam warnanya. Tidak sihat langsung. *Tubuh badan sentiasa di dalam kesakitan.*

Rambut saya pula sangat kering. Umpama rumput yang sedang mati setelah di sembur racun rumput. Warna rambut menjadi perang yang tidak sihat. Pegang dengan jari pun, boleh luruh sendiri dan patah-patah. Bayangkanlah betapa merananya saya.

  • Bacaan kencing manis saya sentiasa tinggi. *Bacaan tertinggi saya selepas makan ialah 35pt dan bacaan terendah saya waktu pagi ialah 14pt.*
  • Gastrik dan pedih ulu hati yang kronik.
  • Hampir mengalami stroke di sebelah kiri badan (menurut doktor).
  • Cakap yang tergagap-gagap dek kerana nerve system yang terganggu.
Ya. Kondisi badan saya waktu itu sama seperti orang yang menjalani kemoterapi malah lebih teruk lagi. Jadi pada waktu itu saya bertanya kawan-kawan saya, supplemen apa yang boleh di percayai selamat, semulajadi dan mohon ada orang yang boleh membantu saya makan supplemen dengan cara yang betul. Saya tak mahu orang hanya menjual tanpa menerangkan pada saya khasiat sesuatu supplement itu.
Alhamdulillah. Doa saya dimakbulkan oleh Allah. Seorang kawan saya menerangkan product Shaklee kepada saya. Selepas itu saya pun cari juga sendiri info berkenaan Landmark Study Shaklee untuk memuaskan hati sendiri.
Itu belum masuk lagi penderitaan lain yang saya hadapi. Antaranya:

Setelah yakin, maka saya pun belilah Vitamin C dan juga Vitamin E sebagai permulaan penjagaan kulit dan kesihatan saya.

Ini adalah budget yang termurah selain dari target pertama saya iaitu Vivix. Masa ni, belum mampu nak beli Vivix walau hebat sangat testimoni Vivix yang saya baca. Waktu ini budget saya ketat kerana bill-bill hospital yang perlu ditanggung. Sedih.
Selepas habis 2 botol Vitamin C dan E, saya dapat lihat kulit saya yang semakin sihat. Kuku saya yang semakin pulih dan tidak patah. Rambut saya juga nampak perubahan semakin kuat, kembali hitam dan bersinar.
Oleh kerana bertambah yakin dengan result yang ada pada diri sendiri. Maka, saya terus mohon menjadi ahli Shaklee kerana nak jimat dari beli harga runcit. Saya terus makan Vit C dan E dari tahun 2014 hinggalah tahun 2015. Walaupun tak berapa berdisiplin.
Setelah saya di sahkan mengandung, sakit saya datang kembali dek kerana hormon badan yang tidak menentu. Allah sahaja yang tahu betapa berdebarnya hati apabila 2 senior doktor yang pakar di bidang O&G beritahu saya bahawa risiko kehilangan nyawa kami (bayi dan saya) adalah sangat tinggi. Dan kecacatan organ dalaman bayi yg dilahirkan mungkin terjadi. Risau sangat saya.

Tapi Alhamdulillah. KuasaNya tiada siapa yang dapat mempertikaikan. Walaupun memang nyaris kehilangan nyawa pada waktu itu. Namun kami berdua selamat. Dan baby Zariff lahir sempurna walaupun lahirnya pramatang di minggu yang ke-32 pada penghujung March 2016.

Niat untuk mencuba Vivix masih belum dilupakan. Beberapa bulan setelah saya habis berpantang, pada bulan Ogos 2016, saya cuba pula ambil Vivix.

Dan sehingga hari ini, saya masih tidak berhenti jatuh cinta pada kesan Vivix dan vitamin shaklee terhadap kesihatan saya. Saya rasa seperti diberi peluang kedua selepas melalui detik detik sukar dan hampir meragut nyawa.

Terbukti pengambilan supplement telah menyelamatkan nyawa Puan Ain. Bukan beliau seorang, malah ribuan pengguna Shaklee yang lain.

Jadi, jika anda salah seorang dari mangsa keracunan merkuri seperti Puan Ain, anda tak perlu risau. Dengan pengambilan nutrisi yang betul akan dapat memulihkan kembali masalah yang anda hadapi. Hubungi saya. Saya sedia membantu anda.

Anda boleh hubungi saya di talian 016-4225314 untuk info lanjut.

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge