Set Ekzema Shaklee untuk Bayi dan Orang Dewasa

Ekzema? Jika diingat ia cukup menyeksakan! Mesti anda dah cuba berbagai kaedah dan ubat bagi menghapuskan penyakit eczema.

Namun, pelbagai petua dan tips dan ada juga diberikan pil serta krim dan suntikan steroid oleh doktor, namun radang akibat eczema tidak juga pulih.

Saya pasti, bagi mereka yang mengalami masalah eczema telah melalui pengalamn-pengalaman di atas. Bagaimana saya tahu?. Kerana saya juga penderita eczema suatu masa lalu. Memang stress dan sakit.

Testimoni Ekzema

Oleh kerana saya adalah salah seorang penghidap eczema mengikut statistic penghidap eczema iaitu seorang akan diserang dari 5 orang yang menyebabkan kulit terlampau gatal, bernanah, berdarah dan berair. Maka saya ingin kongsikan pengalaman saya berhadapan dengan masalah ini.

Sabar! Saya Sangat Faham Perasaan Anda!

Ekzema sebenarnya bukan menyerang semasa bayi sahaja, ia juga boleh menyerang semasa umur dewasa juga. Yang pastinya virus eczema telah sedia ada dalam badan kita dan tunggu masa sahaja ia meletus disebabkan beberapa perkara. Sebab itulah semasa unmur 20 30 an baru ia menyerang. Dan saya diserang eczema semasa berpantang anak sulung iaitu pada umur 27 tahun.

Sabun Basuh Khas untuk Ekzema atau Masalah Kulit Lain

Aduhai, rasa sangat menyiksakan pada masa itu.

bayangkan pada masa berpantang ia dating menyerang. Pada mulanya saya perasan naik biji-biji gatal kecil tapi banyak selepas saya makan sup ayam. Kebetulan pula dating kenalan ibu saya menjual pil belut dan cadangkan saya untuk amalkan pil tersebut untuk hilangkan gatal-gatal.

Apabila saya makan, nah!. Bukan semakin sembuh, malah bertambah banyak!.Ya, bagi orang sakit pada masa tu, apa sahaja orang cadangkan memang terus beli kerana segera nak sembuh. Dengan tak cukup tidur, badan lemah tak kanlah nak tanggung eczema pula kan?. Hampir keseluruhan badan naik bintik-bintik merah, dan 24 jam tak boleh panas dan berpeluh. Jika berpeluh sikit habislah!

Maka, bermulalah segala rawatan perubatan islam, perubatan moden untuk saya pada masa itu. Tapi tidak juga sembuh. Saya ke klinik dan doctor hanya berikan ubat tahan sakit dan krim biasa sahaja. Baunya pun dah menyeramkan. Bila sapu rasa melekit dan tak selesa.

Alhamdulillah Ditemukan Dengan Set Ekzema Shaklee

Penyakit tersebut terus menerus menghantui saya. Saya dapati saya sangat alah pada makanan. Terutamanya makanan yang diperam, makanan laut, ayam, telur dan sebagainya. Jika saya tersalah makan habislah menggaru seleuruh badan.

Justeru, saya telah terbaca satu post di FB tentang vitamin Shaklee yang boleh mengawal eczema. Untuk pengetahuan semua, saya memang pantang terjumpa ubat tentang masalah saya, saya akan dapatkan. Dari sabun garam yang tersangat pedih apabila terkena kulit saya teruskan juga amalkan sampai kulit merah-merah kesan dari sabun tersebut. Terasa kulit seperti disiat-siat. Sakitnya hanya Allah sahaja yang tahu.

Tanpa berlengah lagi, saya terus menghubungi pengedar berkenaan dan dapatkan Set Ekzema/Alahan Shaklee.

Alhamdulillah. Saya telah mengamalkan Set Asas Ekzema iaitu B Kompleks, Vitamin C dan Alfafa. Dengan izin Allah, penyakit eczema saya terkawal!. Bukan itu sahaja, kulit saya pun semakin cerah dan tak kusam lagi.

Namun, suka untuk saya ingatkan pada anda satu perkara, penyakit eczema tidak boleh sembuh, Ia boleh dikawal dengan nutrisi dan mengambil pemakanan yang betul menurut pakat kulit.

Pemakanan yang seimbang dan bersenam dengan berkala juga perlu untuk lebih sihat. Elakakn makanan yang boleh mencetuskan terjadinya alahan atau eczema unutk menghalangnya daripda terus berlaku.

Set Ekzema

Bayi yang Berumur Kurang Dari Setahun

  • Bagi ibu yang menyusukan bayi yang mengidap eczema, anda dinasihatkan untuk mengambil Omega Guard dan Energyzing Soy Protein (ESP). Khasiatnya dapat disalurkan kepada bayi melalui susu ibu.
  • Untuk menghilangkan gatal-gatal, anda juga boleh menyapu Hebal Blend pada eczema jenis kering.
  • Anda juga boleh menyapu vitamin E untuk menghilangkan parut.

Cara Atasi Ekzema pada Bayi

Kanak-kanak yang Berumur 1 Tahun dan Keatas

  • Bagi kanak-kanak yang berumur 1 tahun dan keatas, boleh mengambil Omega Guard.
  • Omega Guard boleh mencegah keradangan, menguatkan imun badan, mencantikkan kulit.
  • Amalkan Mealshake untuk tisu kulit dan hilangkan parut.
  • Kombinasi Herbal Blend dan Vitamin untuk rawatan luka akibat eczema.

Remaja dan Orang Dewasa

  • Sel kulit akan rosak apabila eczema menyerang. Justeru, pengambila ESP dapat membantu membaikpulih struktur kulit yang rosak kepada sel kulit yang baru dan lebih anjal, sihat dan gebu.
  • Vitamin E atau GLA (dalam GLA ada vitamin E) boleh merawat kulit yang rosak dan menghilangkan parut. Vitamin E mengandungi ekstrak biji anggur yang mempercepatkan proses baikpulih kulit dan meningkatkan imun melawan eczema.
  • Bagi mengekalkan kulit dalam keadaan yang lembap, Omega Guard sangat membantu. Omega Guard mengurangkan kegatalan dan keradangan pada kulit.
  • ESP dan Omega Guard mengawal eczema dari merebak. Ia merawat dari dalam kulit.
  • Herbal Blend, digunakan untuk disapu pada bahagian luar, ia boleh disapu untuk mengurangkan kegatalan. Tetapi ia tidak sesuai untuk eczema jenis berair.
  • Pengambilan Alfafa sebagai penyahtoksin dan menguatkan imun juga digalakkan.

Percayalah!. Saya amat memahami mereka yang mengalami eczema. Saya ingin membantu anda yang diluar sana yang mengalami masalah yang serupa seperti saya alami dulu.

Jadi, tunggu apa lagi. Jom hubungi saya sekarang untuk dapatkan set eczema anda sekarang!

016-4225314

Baca juga:

KEBAIKAN OMEGA GUARD SHAKLEE

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge