Set Shaklee Paling Berkesan Hilangkan Whitehead dan Blackhead

Sebelum ini saya telah kongsikan punca-punca terjadinya whitehead dan blackhead. Jadi, posting kali ini, saya akan kongsikan cadangan supplement dan produk penjagaan wajah (luaran) yang berkesan untuk hilangkan whitehead dan blackhead pada wajah yang selalu menghantui diri kita.

Sebelum itu, kita recall balik, punca-punca masalah ini berlaku iaitu;

  • Kulit kehilangan nutrisi
  • Kulit berminyak
  • Pori-pori tersumbat

Rawatan Luaran Sahaja

Sebenarnya, ramai menggangap ia perlu dirawat pada luaran sahaja. Ramai juga menghubungi saya untuk dapatkan Skincare untuk luaran, dan apabila saya cadangkan vitamin untuk dalaman, ramai yang krik krik.

Alahai, untuk cantik luaran, dalaman juga perlu di’settle’kan dahulu. Ia perlulah seiring dan sejalan. Macamana dalaman tak bersih, badan penuh toksin atau racun boleh menghasilkan kulit yang cantik?. Bagaimana jika masalah whitehead dan blackhead disebabkan oleh hormone pula?. Rawatan luaran semata tidak mampu mengatasinya.

Produk Penjagaan Wajah yang Berkesan untuk Hilangkan Whitehead dan Blackhead

Ok, jangan serius sangat tau. senyum sikit!. Ok saya cadangakan beberapa supplement untuk rawat dalaman supaya masalah whitehead dan blackhead dapat diatasi dengan mudah.

Set Shaklee Hilangkan Whitehead dan Blackhead dengan Berkesan

1.GLA Kompleks

Ia berfungsi sebagai penstabil hormone kita. Selain itu, ia juga mengandungi vitamin E yang berfungsi untuk menegang, memperbaiki kulit rosak dan mencerahkan kulit kita.

10 Manfaat GLA Kompleks

Kenapa Perlu Ambil GLA Kompleks?

Seperti yang telah saya sebutkan sebelum ini, punca whitehead dan blackhead ialah disebabkan oleh wajah yang terlalu berminyak.

Wajah berminyak pula berpunca daripada hormone yang sering berubah-ubah dan tidak seimbang.

Jadi, GLA berfungsi untuk menstabilkan hormone dan mengurangkan pengeluaran minyak oleh sebum atau kelenjar minyak.

2. Vitamin C Sustained Release

Semua orang tahu vitamin c boleh mencantikkan kulit. Amalkan vitamin c secara konsisten, kulit lebih cerah dan lebih muda. Nutrisi sebeginilah yang kita perlukan untuk pastikan kulit sentiasa cantik.

Yang uniknya, vitamin c Shaklee dilengkapi dengan “sustained release”. Maksudnya ia dilepaskan secara berperingkat bagi setiap sejam selama 5 jam!.

Jika kita pernah belajar subjek Biologi dahulu, vitamin c adalah sejenis vitamin larut air. Jika kita ambil 1000mg sekali pun, ia akan dikeluarkan oleh air kencing.

Disini lah kepentingan sustained release ni. Kita makan 500mg vitamin c, 500mg dapat diserap oleh badan. Bukan 100mg diserap dan lagi 400mg dibuang melalui air kencing kita. Membazir bukan?

Sebab itulah pemilihan vitamin c sangat penting. Jika tak mahu ambik Shaklee pun tak mengapa. Janji ada teknologi sustained released. Vitamin c juga sebagai penggalak penghasilan kolagen membuatkan kulit sentiasa Nampak muda dan anjal.

3. Vitamin E

Selain kolagen semulajadi, antioksidan juga sangat diperlukan oleh kulit untuk mengurangkan risiko whitehead dan blackhead. Kajian menunjukkan, mereka yang mempunyai jerawat mempunyai kandungan antikoksidan yang sedikit dalam darah berbanding mereka yang berkulit licin.

Kenapa penting sangat antioksidan ni?. Ia adalah untuk melindungi sel kulit dari “oxidative stress/damage’ yang boleh membuatkan whitehead dan blackhead terjadi.

Selain itu, antioksidan juga berperanan untuk melindungi tubuh daripada radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang terkumpul pada kulit.

Testimonial 1

  • Whitehead kat hidung dah tiada
  • Tumit merekah pada kaki dah hilang
  • Muka tak kering
  • Kulit rasa gebu dan lembap

Testimonial 2

  • Muka dah tiada blackhead
  • Muka bersih dan berseri-seri

Testimonial 3

  • Muka lebih halus
  • Pori mengecil
  • Tumit kaki pecah makin lembut
  • Whitehead kat hidung kurang

Teruja kan?. Jika anda tak sabra-sabar lagi nak oder Set Hilangkan Whitehead dan Blackhead ni boleh terus wasap 016-4225314.

Atau anda nak beli secara online dengan menggunakan kad debit/kad kredit jom klik sini.

Jangan ragu-ragu untuk bertanya. Saya memang nak bantu anda.

Kawasan COD: Bangi-Bandar Seri Putra-UKM-UPM-Hospital Serdang-Uniten Bangi-KUIS-USIM-Bukit Mahkota-Nilai 3

Call/Sms/Whatsapp: 016-4225314

Facebook: Harisatun Nida bt Abd Rashid

Ig: shakleebangi_bynida

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge