Sunblock untuk Kulit Berminyak dan Berjerawat

“susah betul nak cari sunblock yang sesuai untuk jenis kulit berminyak dan berjerawat. Takut pun ada kalau muka lagi banyak muncul jerawat”.

Betul ke susah sangat nak cari sunblock untuk kulit berjerawat, kering dan berminyak?. Sebab susah sangat, pemakaian sunblock diabaikan terus.

Ramai sebenarnya masih tak tahu kepentingan sunblock sebagai pelindung kulit wajah dari berkedut, pigmentasi dan cepat muncul garis-garis halus. Bagi mereka yang mengalami masalah kulit wajah seperti berminyak dan berjerawat, pasti menjadi satu masalah untuk membuat pemilihan sunblock yang sesuai dengan kulit.

Nak tak saya cadangkan sunblock yang sesuai dengan masalah kulit yang anda hadapi?

Kenapa Perlu Pakai Sunblock?

Kita perlu pakai sunblock untuk lindung kulit kita dari dirosakkan oleh sinaran UVA dan juga UVA yang boleh menyebabkan kanser kulit.

Tahukah anda, kita wajib pakai sunblock waima duduk di dalam rumah sekalipun?. Kenapa?. Menurut kajian, kulit kita terdedah kepada sinaran UVA & UVB walaupun duduk dalam bilik kaca kedap udara. Kedua-dua sinaran UV ini dapat menembusinya dan kita tak de pilihan, nak tak nak kena pakai juga sunblock ni kalau tak nak kulit kita cepat tua!.

Antara sebab kita perlu pakai sunblock adalah untuk;

➡Untuk elakkan kulit sunburn, sun tan, gelap hitam dan terbakar

➡Untuk elakkan kulit cepat berkedut dan nampak tua

➡Untuk elak pigmentation atau jeragat-punca jeragat disebabkan tiada perlindungan cahaya matahari

➡Untuk elakkan kanser kulit

Jadi, kita kena buat pilihan yang bijak supaya sunblock pilihan kita melindungi kulit dari kedua-dua serangan UV ini.

Cara paling mudah, cari sunblock yang “broad-spectrum”. Maksudnya ia akan cover kedua-dua uv ini.

Untuk masalah jerawat, jangan abaikan pula pemakaian sunblock ni. Nanti jerawat akan bertambah teruk.

Sunblock Terbaik untuk Kulit Berminyak dan Berjerawat!

So, saya perkenalkan, sunblock atau moisturizer hebat dari Shaklee iaitu Age Defence Moisturizer SPF50. Ia bukan sunblock biasa tau, dilengkapi dengan moisturizer yang membuatkan kulit lembap dan tak kering. Jangan risau sebab sunblock ni tak buatkan kulit anda berminyak. Dia meresap cepat je ke dalam kulit. Dan ia sesuai untuk semua jenis kulit..

Kenapa Sunblock ni Paling Terbaik untuk Kulit Berminyak dan Berjerawat?

Antara kelebihannya ialah;

🌸Broad spectrum. Ia lindungi kulit kita dari 2 sinaran UV.

🌸Dilengkapi dengan SPF50- iaitu jumlah SPF yang dicadangkan paling optimum untuk cuaca di Malaysia

🌸Bukan sekadar sunblock, ia juga sebagai make premier. Kalau yang suka make up pasti suka ni. Ia buatkan make up tahan lama, smooth, tak capuk dan tona pun sekata.

🌸Mengandungi anggur muscadine memperbaiki kulit dari dalam.

🌸Ada bahan aktif iaitu vital repair yang menggalakkan penghasilan kulit baru dan glowing.

Beskan, saya sendiri guna terutamanya jika mahu keluar rumah. Kenalah protect muka dari cepat kelihatan tua dan berkedut kan?

Kenapa Sunblock SPF50 Paling Bes Selamanya?

Sunblock YOUTH jadi pilihan mestilah sebab ia tiada bahan kimia bahaya langsung yang boleh rosakkan kulit. Banyak bahan bahaya yang ada dalam berbagai jenama sunblock sekarang ini. Dari nak protect muka, terus jadi lain.

Dengan sunblock YOUTH ni, anda tak perlu risau. Ia comfirm bebas 1500 bahan kimia bahaya!. Kini anda tak perlu bimbang lagi. Sunblock Youth sesuai untuk semua jenis kulit!

Jadi, apa tunggu lagi?. Get yours today!

Untuk pembelian secara online, anda boleh KLIK DI SINI dengan harga RM205.25 untuk satu tiub. Pihak shaklee akan buat penghantaran terus kepada anda. Pembayaran boleh dibuat melalui kad debit dan kredit sahaja.

ATAU anda nak beli dengan harga lagi murah? Klik disini untuk pendaftaran ahli. Bayaran keahlian ialah sebanyak RM75.00 termasuk pos seluruh Malaysia.

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge